Door de gunstige ligging tussen de kusten van Klein-AziŽ, Cyprus, Egypte en SyriŽ heeft Kreta, dat ook wel bekend is onder de Venetiaanse benaming Candia, een lange geschiedenis als centrum van de zeehandel. Tussen 1600 en 1400 v.Chr. bereikten de Kretenzers door die ligging een hoog beschavingspeil dankzij hun heerschappij die op zeemacht berust.

Vakantie Kreta

Aanmelden Nieuwsbrief

home | sitemap | contact   
Zomerzin.nl
Bezienswaardigheden
Kreta heeft meerdere grote plaatsen. In het westen ligt de stad Chania met gebouwen uit de tijd van de Venetiaanse en Turkse overheersing. Het pittoreske havenkwartier heeft gezellige terrasjes en een wirwar van straatjes en winkels. Iets oostelijker ligt de stad Rethymnon. 's Avonds is het er goed toeven in de vissershaven met restaurants en terrasjes.

Verder heeft Rethymnon een groot fort, drie moskeeŽn en zandstranden. Ook de hoofdstad Heraklion heeft charme. Je kan er prima winkelen en het Archeologisch Museum herbergt vele MinoÔsche schatten. Tot slot Agios Nikolaos ten oosten van Heraklion. Rondom een binnenmeer ligt een compact en oud stadsdeel met een keur aan winkels en uitgaansmogelijkheden, waaronder terrasjes op het water. Tussen Heraklion en Agios Nikoloas liggen de badplaatsen Chersonissos en Malia die veel jongeren trekken vanwege de uitgaansmogelijkheden. In het pittoreske dorp Elounda zijn de opnames gemaakt voor 'Wie betaalt de veerman?'.

Uniek is het palmenbos VaÔ in het noordwestelijke puntje van het eiland. In het binnenland van Kreta liggen authentieke dorpjes, waar de bewoners je graag op een glaasje raki tracteren. De Zuidkust is grillig en minder toeristisch. Het zuidwesten is een bijzonder wandelgebied. De kilometerslange kloven zijn een uitdaging voor elke wandelaar.


Meer informatie: | Adverteren | Disclaimer